Cute Art

| | 0 comments

Wordle: Smile

Wordle: feel

Bunga-bungaku Slideshow: DyaLina’s trip from Alor Setar, Kedah, Malaysia to was created by TripAdvisor. See another Kedah slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

SiNgGahSaNa RaTu

| | 0 comments






TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN ANDA T DATANG LAGI!!!!

Disember

| | 0 comments




  • Sangat setia dan pemurah
  • bersifat patriotik
  • sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • bercita-cita tinggi
  • suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
  • seronok didampingi
  • Pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
  • suka bercampur dengan orang
  • suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai
  • sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
  • tidak pandai berpura-pura
  • cepat marah
  • sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
  • perangai yang berubah-ubah
  • tidak ego walaupun harga diri yang sangata tinggi
  • benci pada kongkongan


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

November

| | 0 comments


  • banyak idea dalam sesuatu perkara
  • perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubah
  • otak dan pemikiran yang sangat tajam
  • cara berfikir lain dari orang lain
  • berfikiran kehadapan, unik dan bijak
  • banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
  • penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
  • sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
  • sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
  • amanah, jujur, setia dan pandai berahsia
  • daya firasat sangat halus dan tinggi
  • bagus sebagai doktor
  • cermat dan teliti
  • personality dinamik
  • tidak hargai pujian
  • bercita-cita tinggi
  • terlalu degil dan keras hati
  • apabila hendak akan diusahakan sehingga berjaya
  • sangat rajin dan berkemampuan tinggi
  • kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendak
  • pandai mendorong diri sendiri
  • berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran
  • mudah ambil berat terhadap orang lain
  • tak suka marah kecuali tergugat
  • pandai muhasabah diri
  • romantik
  • tidak pasti dengan imbangan kasih sayang
  • suka duduk di rumah
  • tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Oktober

| | 0 comments

  • suka sembang
  • suka orang sayang padanya
  • suka ambil jalan tengah
  • sangata menawan dan sopan santun
  • kecantikan luar dan dalam
  • tidak pandai berbohong dan berpura-pura
  • mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan
  • sentiasa berkawan
  • hati mudah terusik, tetapi meraju tak lama
  • cepat marah
  • macam pentingkan diri sendiri
  • tidak menolong orang jika tidak diminta
  • suka melihat dari perspektif sendiri
  • tidak suka terima pandangan orang lain
  • emosi mudah terusik
  • suka berangan-angan dan pandai bercakap
  • emosi yang kelam kabut
  • daya firasat yang sangat kuat ( terutama perempuan )
  • suka melancong, bidang sastera dan seni
  • pengasih, penyayang dan lemah lembut
  • romantik dalam percintaan
  • mudah terusik hati dan cemburu
  • ambil berat tentang orang lain
  • suka kegiatan luar
  • orang yang adil
  • boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
  • mudah patah semangat


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

September

| | 0 comments




  • sangat besopan santun dan betolak ansur
  • sangat cermat, teliti dan teratur
  • suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
  • pendiam tetapi pandai bercakap
  • sikap sangat cool, sangat baik dan mudah simpati
  • sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur
  • sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui
  • banyak berfikir
  • daya penakakulan yang baik
  • otak bijak dan mudah belajar
  • suka mencari maklumat
  • mengawal diri dari selalu mengkritik
  • pandai mendorong diri sendiri
  • mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia
  • sukakan sukan, hiburan dan melancong
  • kurang menunjukkan perasaan
  • lama menyimpan jika terluka hati
  • terlalu memilih pasangan
  • sukakan benda yang luas
  • bersistematik


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Ogos

| | 0 comments

  • suka berlawak
  • mudah tertawan kepadanya
  • sopan santun, caring terhada orang lain
  • berani dan tidak tahu takut
  • agak tegas dan bersifat berkepimpinan
  • pandai memujuk
  • terlalu pemurah dan bersikap ego
  • nilai harga diri sangat tinggi
  • dahagakan pujian
  • semanagt juang yang luar biasa
  • cepat marah dan mudah mengamuk teruma cakapnya dilawan
  • sangat cemburu
  • daya permehatian tajam dan teliti
  • cepat berfikir dan berdikari
  • suka meminpin juga dipimpin
  • suka barangan-angan
  • berbakat dalam seni lukis, hiburan dan silat
  • sangat sensitif tetapi tak mudah merajuk
  • mudah mendapat penyakit
  • sentiasa belajar untuk relax
  • kelam kabut
  • romantik, pengasih dan penyayang
  • suka mencari kawan


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Julai

| | 0 comments




  • seronok didampingi
  • banyak berahsia dan sukar dimengerti( terutama lelaki )
  • agak pendiam kecuali diransang
  • ada harga dan maruah diri
  • tak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan
  • mudah dipujuk dan bersikap lurus
  • sangat menjaga hati orang lain
  • sangat peramah
  • emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih
  • berjiwa sentimental
  • kurang berdendam
  • mudah memaafkan tetapi sukar melupakan
  • tidak suka benda remeh temeh
  • membimbing cara fizikal dan mental
  • sanagat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
  • layanan serupa kepada semua orang
  • tinggi daya simpati
  • pemerhatian yang tajam
  • suka manilai orang lain dengan pemerhatian
  • mudah dan rajin belajarsuka muhasabah diri
  • suka mengenang peristiwa atau kawan lama
  • suka mendiamkan diri dan duduk dirumah
  • suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
  • tak agresif kecuali terpaksa
  • lemah dari kesihata bahagian perut
  • mudah menjadi gemuk jika tak dikawal
  • minta disanyangi
  • terlalu mengambil berat
  • rajin dalam membuat kerja


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Mei

| | 0 comments




  • Keras hati dan degil
  • kuat semangat dan bermotivasi tinggi
  • pemikiran tajam
  • mudah marah jika tidak dikawal
  • pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
  • perasaan yang sangat mendalam
  • cantik dari segi mental dan fizikal
  • tidak perlu dimotivasikan
  • tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
  • mudah dipujuk
  • bersikap sistematik ( otak kiri )
  • suka berangan
  • kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
  • mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
  • daya hayalannya tinggi
  • pemikiran yang tajam
  • pandai berdebat
  • fizikal yang baik
  • suka sastera, seni, muzik dan melancong
  • tidak berapa suka duduk dirumah
  • tidak boleh duduk diam
  • tidak ppunya ramai anak
  • rajin dan bersemangat tinggi
  • agak boros


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

April

| | 0 comments

  • sangat aktif dan dinamik
  • cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
  • sangat menarik dan pandai manjakan diri
  • punya daya mental yang sangat kuat
  • suka dapat perhatian
  • sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah
  • sangat berani dan tiada perasaan takut
  • suka adventure, pengasih,penyayang, sopan santun dan pemurah
  • emosi cepat terusik jika tidak terkawal
  • Berkecenderungan bersifat dendam
  • agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
  • kuat daya ingatan
  • gerak hati yang sangat kuat
  • pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
  • berpenyakit di sekitar kepala dan dada
  • sangat cemburu dan terlalu cemburu


JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Mac

| | 0 comments



  • Berpersonality menarik dan menawan
  • mudah didampingi
  • sangat pemalu dan pemendam rasa
  • sangat baik secara semula jadi, jujur, pemurah dan mudah simpati
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
  • suka pada kedamaian
  • sangat peka kepada orang lain
  • sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
  • tidak cepat marah dan sangat amanah
  • tahu balas budi dan kenang budi
  • pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
  • kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
  • suka berangan-angan
  • suka melancong
  • sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
  • lelam kabut dalam memilih pasangan
  • suka dengan hiasan rumahtangga
  • punya bakat seni dalam bidang muzik
  • kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jangan terlalu moody.

JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Februari

| | 0 comments



  • Berfikiran abstarak
  • Sukakanbenda yang reality dan abstarak
  • Inteligent, bijak dan genius
  • berpersonality yang mudah berubah
  • mudah menawan orang lain
  • agak pendiam, pemalu dan rendah diri
  • jujur dan setia pada segalanya
  • keras hati untuk mencapai matlamat
  • tidak suka dikongkong
  • mudah memberontak jika dikongkong
  • suka kegiatan lasak
  • emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
  • mudah mempamirkan marahnya
  • tidak suka kepada benda remeh temeh
  • suka berkawan tapi kurang mempamerkanya
  • sangat berani dan suka memberontak
  • bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
  • pemerhatian yang tajam
  • suka hiburan dan sukan
  • suka benda yang bersifat seni
  • sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
  • berkecenderungan kepada benda yang tahyul
  • amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • belajar untuk mempamirkan emosi




JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Januari

| | 0 comments


  • bercita-cita tinggi dan orangnya serius
  • suka melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
  • peka dengan setiap yang dibuat nampak keuntungan
  • suka smart, kemas dan teratur
  • sensitif, berfikiran mendalam
  • pandai mengambil hati orang lain
  • pendiam kecuali setelah dirangsang
  • agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi
  • mudah mendisiplinkan diri sendiri
  • badan sehat tetapi mudah diserang selesema
  • bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkanya
  • cukup sayang kepada kanak-kanak
  • suka duduk di rumah
  • setia pada segalanya
  • rajin belajar dan kemahiran sosial
  • sikap cemburu yang sangat tinggi

JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           

Apa itu K.A.W.A.N

| | 1 comments


Santai Sebentar...

| | 0 comments


StOrY HAriAn

| | 0 comments

Mari kita bukak n kupas cite or story harian kita di sini...Agak-agak apa yang korang nak buat hari ni tapi tak terbuat...hehehe...

 Apa kata kalau Ratu bukak cite pasal bulan JUN...sapa yang lahir bulan Jun??
Ada story disebalik Bulan June ni....




JUN
  • berfikiran jauh dan berwawasan
  • mudah ditawan kerana sikap baik. Baik ke? Biasa je kot. 
  • perangai lemah lembut. Opss..xde la lembut sangat kot. Kebanyakkan kawan ratu yang lahir bulan 6 macam ratu juga. Gedik santai..hehehe
  • mudah berubah sikap, sangat banyak idea. berubah sikap?? Ehh..jarang skali. sebab kalau dah ratu kata 'A' tu susah nak diubah.
  • bersikap sensitif---> ni memang betul..sangat sensitif. But bergatung pada situasi jugak la.
  • otak sentiasa aktif berfikir. Sememangnya sering memikirkan banyak perkara...but tak suka berfikir bab yang remeh-temeh.
  • sukar melakukan sesuatu dengan segera @ suka menanguh-nangguh. Contohnya time buat assignment memang jadi orang yang terakhir yang hantar. Biasalah nak buat yang terbaik.
  • sikap pemilih kerana selalu inginkan yang terbaik dan cerewet. Biasalah hidup mesti mau cerewet maa...hahaha
  • cepat marah dan cepat sejuk. Bila masa bad mood jangan diajak berbual memang xkan menjawablah. Tapi lebih baik diam dari memaki orangkan...
  • suka bercakap dan berdebat. Yang ni ratu suka. Time borak dengan kawan mesti takkan stop...hahaha
  • suka buat lawak dan bergurau. Hidup mesti ada gurauan...ceria apa..hehehe
  • otak cerdas dan berangan-rangan. Rasanya samapai sekarang jarang berangan, termenung tu adalah. Mengenangkan peristiwa pahit n manis.
  • mudah dan pandai berkawan. Ratu suka cari kawan. But susah nak jumpa kawan yang boleh jadi kawan. Emmm....
  • orangnya sangat tertib
  • pandai mempamerkan sikap. Ratu memang tak boleh nak hipokrit. 
  • mudah kecil hati. Yang ni memang slalu. Biasalah perempuan memang sensitif.
  • mudah terkena selesema. Betul pon. Baru duk blik ber'icon jap dah selesema. tak suka sejuk. But Ratu suka Salji. Ais Batu. Emm, pelik2.
  • suka berkemas. Berkemas kalau rasa nak kemas. 
  • cepat rasa bosan. Sememangnya. Skang ni pon tengah bosan la ni. Bosan tahab gaban. So memain d blog je la...
  • kurang pamerkan perasaan. Nak katakan Ratu ni pandai sembunyi perasaan tak juga. But kalau setakat cover muka tu memang pakar...contohnya cover malu..hahaha, muka dah merah memang tak dapat nak sorok beb.. 
  • lambat sembuh bila terluka hati. Cite bab hati ni sedihh lak...malas ar. t Ratu nangis lak...hehe
  • suka barangan berjenama. Ehh..salah sama skali. Barang Ratu semua ikut dan je...xde jenama pon xkesah, janji cantik, menarik dan berkenan di hati.
  • mudah jadi eksekutif
  • kedegilan yang tidak terkawal. Betul kot. Mak RAtu pon kata Ratu ni degil. Degil yang amat sangat..haha
  • siapa yang memuji saya adalah musuh saya, siapa yang menegur saya adalah kawan saya. Nilah moto yang paling Ratu suka...yang memuji tak semestinya ikhlas, tapi yang menegur dah memang betul...kan....So Nasihat Ratu, Kalau kawan koranmg suka duk memuji tu mesti ada udang disebalik 'Tom Yam'...hehehe

JANUARI  FEBRUARI  MAC  APRIL  MEI  JUN  JULAI  
           









Buat Berus sendiri

| | 0 comments

Macam biasa buka lembaran baru..hehehe

Size yang sebesar 100x100/pixels...ikut korang jugak la...

then tulislah or lukislah apa yang korang nak...

Ni Ratu punya Design:

Then mulalah design camne pun...pastu, Edit > Define Brush Preset. Set la nama korang. klik > OK.
Nak tengok hasil korang click pada icon berus tu, then, dan korang dah boleh guna berus korang. ni Design berus Ratu:


Harap Mencuba!!!



Design Background

| | 0 comments

Step 2: 

ok. ni sambungan pada design banner. Ratu akan ajar cara senang nak masukkan pic yang sedia ada menjadi background banner kita.

Ratu masih lagi menggunakan layer yang sama. kita akan tengok hasilnya nanti...

kita akan gunakan layer baru untuk masukkan background...mudah untuk korang adjust nanti...Ok cara nak bukak layer baru senang je. LAYER > New Layer. atau klik je icon


Korang boleh namakan apa je kat layer tu. yang paling penting layer dah ada. Then korang carilah picture yang sesuai nak dijadikan background banner korang. Ratu suka picture yang berbentuk abstract sesuai untuk banner yang simple.


untuk memudahkan keje, korang arrange document tu pada 2 up....ni yang bagi guna photoshop cs4...

untuk bukak picture korang. FILE > Open. pilih la pic korang...then bru la klik pada arrange document tu.

Ratu guna Clone Stamp Tool utk grap pic yang kita pilih td. Cara nak guna Clone Stamp ni mudah just click pada icon 

sambil tekan 'Alt' n klik pada picture korang. ni macam copy paste la....
dan ni hasilnya


~T.H.E E.N.D~